💍 Jouw bruiloft organiseren met een glimlach? Laat je informeren tijdens onze eerstvolgende livesessie op 22 december. Klik hier!

Zien we elkaar gauw?

De emergency kit van ceremoniemeester en weddingplanner

Wellicht zie je het geregeld voorbij komen, een weddingplanner of ceremoniemeester met een heuptasje. Wat is jouw gedachte daarbij 😉? ‘Het ziet er niet uit’ of ‘het zal wel ergens nodig voor zijn’. Ik kan je garanderen dat laatste is zeker het geval. Het heuptasje of eigenlijk de ‘emergency kit’ is onmisbaar. En ik kan je meteen vertellen het is nodig en wordt ook altijd gebruikt. Dan wel door de bruid dan wel in mijn geval door mezelf. Ook dit hoort bij onze voorbereidingen. En wellicht denk je ik heb toch niks nodig, je weet het oprecht nooit. 

Vaak stem ik met de bruid af wat zij handig vindt er in te hebben. Eigen make-up, deo, luchtje en dergelijke. Maar ook eventueel je telefoon, hotelpasje als je ergens overnacht kan handig zijn even aan iemand te geven dan wel aan je ceremoniemeester.

Daarnaast heb ik standaard ook een aantal dingen in het heuptasje. Denk hierbij aan:
Blarenpleisters, voor het geval je schoenen toch minder leuk zitten. Je hebt ze wellicht goed ingelopen mocht je toch ineens een blaar krijgen is het wel fijn dat dit er in zit zodat je weer pijnloos verder kan lopen.
Normale pleisters, hoe vervelend als jij je per ongeluk aan open haalt en rode bloeddruppels over je jurk of pak gaan. Liever niet toch? Daarom, ook pleisters zijn een must-have.
–  Een schaar, en ik kan je vertellen over de schaar die gebruik ik zelf nog het meest. Met alles klaar zetten zie ik vaak genoeg dozen die nog open gemaakt mogen worden maar ook draadjes die ergens aanhangen. En die draadjes kunnen ook aan jouw jurk zitten, een klein haaltje en huppakee. Dan is die schaar toch wel handig. Maar ook indien er eventueel nog iets vast gemaakt mag worden bij jou jurk als er iets los laat.
Tandenstokers voor een blijvende schoon gebit. Hoe vervelend is het iets tussen je tanden te hebben, laat staan dat je ook nog eens het gevoel hebt dat je dit op elke foto ziet? Juist, dan zijn tandenstokers toch echt wel een uitkomst.
Naald en draad, voor het geval er iets los schiet van je je jurk. Ik stem vaak van te voren af welke kleur de jurk heeft, maar daarnaast heb ik nog diverse kleuren mee. Hoe vervelend als je zoom losraakt of als de onderkant ineens begint te rafelen?
Nylondraad, ik hoor je denken waarom? Geregeld loop ik er tegenaan dat decoratie los zit, of ineens los raakt. Nylondraad of ander doorzichtig draad kan uitkomst bieden om het weer vast te zetten.
Zakdoekjes, voor die tranen die ongetwijfeld zullen komen.
Een kleine vijl, om even je nagels te vijlen als er ineens een haaltje aankomt en het wellicht meteen je jurk beïnvloedt, zonde toch?
Pijnstillers, ook iets wat toch onmisbaar is. Wellicht neem je liever niks, maar er is niks vervelender dan niet te kunnen genieten van jullie mooie dag met bijvoorbeeld knallende koppijn.
Make-up en remover zijn fijn om ook nog even in het tasje te doen. Vaak krijg je van je visagist een klein beetje van alles mee zodat je eventueel nog kan bijwerken. Dit past gelukkig nog in mijn tasje erbij en kunnen snel handelen indien nodig.
Deodorant en/of parfum, gewoon even iets kleins. Soms is het wellicht niet eens nodig, maar jij kan zelf wel het gevoel hebben dat het even nodig is weer wat frisser te ruiken. En dat is ook helemaal prima, dan is het toch fijn te hebben.
Een pen, vooral nodig voor mezelf om de nodige notities nog even te maken.

Wat er niet in het tasje past is water of iets te eten. Ook niet onbelangrijk voor het bruidspaar dan wel voor mezelf mee te nemen. En niet vergeten het draaiboek. Naast dat ik dat altijd op mijn telefoon heb, mijn lader bij me heb print ik ook nog even een overzichtelijk draaiboek voor mezelf uit. Dit past niet altijd meer in het tasje, maar mijn telefoon gelukkig wel 😊. En zo zijn er nog meer dingen waar je aan kan denken dan wel aan mij te geven, dan wel ergens neer te leggen. Denk hierbij aan tampons/maandverband, schoon ondergoed, muggenspray, extra paar schoenen of slippers en brillendoekjes indien je een bril draagt.
Oftewel, het is nog best wat maar kan niet overbodig zijn. Wat is voor jou onmisbaar op je bruiloft om mee te nemen?

Foto: Simon Meindertsma, https://www.photos4ever.nl/.

Download onze planner gratis!

×

Hola!

Klik hieronder om met mij te chatten.

× Hoe kan ik je helpen?