💍 Jouw bruiloft organiseren met een glimlach? Laat je informeren tijdens onze eerstvolgende livesessie op 22 december. Klik hier!

Zien we elkaar gauw?

Hoe kies je de perfecte trouwlocatie?

Staat jullie trouwdatum vast? Dan kan een volgende stap toch wel de trouwlocatie zijn. Bepaal van te voren goed wat jullie eisen zijn bij de touwlocatie. Willen jullie op het strand trouwen? In de natuur? In een kasteel of in een buurthuis? Het kan allemaal. Vinden jullie het maar wat moeilijk om een goede locatie te vinden, maak eventueel een collage met plaatsjes, kleuren, quotes en dergelijke om een beeld te creëren wat jullie stijl zal zijn van jullie mooie dag. Maar ook wat vinden jullie belangrijk om over 5 jaar nog te herinneren aan jullie locatie?

Bezoek meerdere trouwlocaties

Belangrijk is om meerdere locaties ook echt te bezichtigen. Er zijn vaak meerdere open dagen in het jaar, waar je vrijblijvend meerdere locaties kan bezoeken op een dag. Op deze manier kunnen jullie echt even de vibe voelen. Hoe voelt de communicatie? Hoe ziet de aankleding er uit? Hoe is de entree en dergelijke. Bij sommigen locaties is het ook mogelijk een stukje van een echte bruiloft mee te maken om een idee te hebben. Vaak bij de open dagen hoor ik al dat er sneller een keuze gemaakt kan worden. Foto’s en flyers zeggen helaas niet alles over een locatie. Daarom is het ervaren om een goede indruk echt belangrijk. Kijk of je ook andere bruidsparen kent wie op die locaties zijn getrouwd zodat je de ervaring kan horen. En wellicht hebben jullie onlangs een bruiloft of meerdere bruiloften gehad en ga dan na wat jullie van die locaties vonden. Vergelijk in ieder geval altijd even meerdere locaties. 

Exclusiviteit

Hoe zit het met de exclusiviteit van jullie locatie op jullie trouwdatum? Lopen er ook andere groepen rond op die dag? Is het restaurant ook geopend nog voor andere gasten? Zijn er meerdere zalen en hierdoor ook meerdere groepen die dag een iets kunnen vieren? En hoe staan jullie daar tegenover? Willen jullie de locaties echt volledig voor jullie zelf of vinden jullie het niet erg als er meerdere feesten zijn op de locatie op jullie dag? 

Hoeveelheid gasten

Denk bij het kiezen van een trouwlocatie ook na hoeveel gasten er zullen komen. Bij kleine gezelschappen wil een locatie nog wel eens een andere ruimte tot beschikking stellen in vergelijking met grotere groepen. Dit kan ook wellicht een andere zal zijn dan dat jullie van te voren bedacht hebben. Ook hiervoor geldt dan weer hoe voelt dit? En wellicht zijn jullie uit over een bepaalde locatie maar zijn de zalen geschikt voor echt grote groepen, hoe oogt het dan met een kleiner gezelschap? En bij een grotere groep, is het daarvoor geschikt? Genoeg ruimte om te dineren, te dansen en dergelijke? Je kan soms nog beter een te grote zaal hebben waarbij je met de juiste decoratie de zaal kleiner laat lijken dan dat iedereen wellicht hutje mutje staat. Denk hier ook goed over na.

Willen jullie bijvoorbeeld met het diner het liefst een lange tafel met alle daggasten, past dit? Hoe is de setting bij het diner bij ronde tafels en dergelijke. Jullie hoeven dit niet allemaal te overwegen als dit niet belangrijk voor jullie is, maar neem het eventueel mee in overweging. 

Toegankelijkheid & bereikbaarheid

Hoe toegankelijk is de locatie voor jullie gasten? Hebben jullie veel gasten die met het OV komen, hoe bereikbaar is de locatie voor het OV? Of dienen jullie eventueel dan nog pendelbussen te regelen. Zijn er genoeg parkeerplaatsen voor jullie gasten? Zo niet, is er in de omliggende omgeving nog opties om te parkeren? Zijn er ook gasten die slecht ter been zijn dan wel in een rolstoel zitten? Hoe toegankelijk is de locatie voor deze mensen? 

Budget

Vraag altijd een offerte op bij de trouwlocatie voor jullie wensen. Past de locatie ook bij jullie budget of zit dit er toch ver vanaf? Mocht de locatie qua kosten hoger zijn dan jullie  budget, kijk eventueel wat er nog mogelijk is in bijvoorbeeld het verschuiven van de trouwdatum. Sommigen maanden dan wel bepaalde dagen zijn goedkoper dan trouwen in het hoogseizoen van de bruiloften. Indien jullie datum dan niet het belangrijkste is, kan jullie dit zeker overwegen. 

Contract en voorwaarden

Voordat jullie definitief een locatie vastleggen, bekijk dan vooral het contract en de voorwaarden goed. Ligt de prijs vast voor een bepaalde periode dat jullie reserveren, of mag er door eventueel inflatie nog wat gedaan worden aan de uiteindelijke prijs? Hoe zit het met annuleren vanuit jullie mocht er onverwachts iets gebeuren? En hoe zit dit als er bij de locatie wellicht iets gebeurt wat zijn dan jullie rechten? En tot hoe laat mag het feest plaats vinden hoe zit het met eventuele opties dit te verlengen indien jullie dit zouden willen.

Wat moeten jullie verplicht afnemen bij de locatie om jullie dag daar te houden? Hoeveel gasten moeten jullie minimaal meenemen? Of is er een bepaalde omzetgarantie? Hoe zit het met het versieren van de locatie? Is de locatie al zo gedecoreerd dat er verder niks nodig is of is er nog aankleding nodig en heeft de locatie dat eventueel beschikbaar? En hou rekening bij de aankleding ook welke tijden hiervoor worden gegeven. Bij sommigen locaties mag je alleen vanaf een bepaald tijdstip tot een bepaald tijdstip op de dag zelf opgebouwd en afgebouwd worden en willen jullie dit toch een dag later doen kan dit ook weer extra kosten met zich meebrengen.

Kiezen jullie voor een locatie waar buiten getrouwd kan worden, heeft de locatie eventueel een back-up plan bij het slecht weer scenario? En dienen jullie zelf eventueel voor een tent te zorgen indien nodig of regelt de locatie dit en dergelijke.

Het zijn wellicht veel vragen en veel overwegingen, maar sommigen vragen zijn niet onbelangrijk te overwegen voor jullie zelf om voor onverwachte verrassingen en eventuele hogere kosten te komen staan. Wees daarom goed voorbereid op het vastleggen van jullie definitieve locatie.

Een trouwlocatie kan wellicht makkelijk zijn om te kiezen, maar stiekem kan er ook veel bij komen kijken. Wisten jullie dat een weddingplanner hier ook een rol ik kan spelen mee te denken?

Gratis een kennismakingsgesprek inplannen? Dan kan via: https://calendly.com/weddingplannerrosella/adviesgesprek

Download onze planner gratis!

×

Hola!

Klik hieronder om met mij te chatten.

× Hoe kan ik je helpen?