💍 Jouw bruiloft organiseren met een glimlach? Laat je informeren tijdens onze eerstvolgende livesessie op 22 december. Klik hier!

Zien we elkaar gauw?

Waarom kiezen voor een weddingplanner?

De liefde vieren is iets moois niet waar? Waarschijnlijk ben je ook bij deze blog beland omdat jullie de liefde gaan vieren. Gefeliciteerd! Als weddingplanner & ceremoniemeester neem ik jullie graag mee in de diverse onderwerpen. In onderstaande blog gaat het dit keer over waarom je kiezen voor een weddingplanner?

Kan ik niet zelf mijn bruiloft organiseren? Zo moeilijk kan het toch niet zijn en daarnaast is het toch ook best een investering? Geregeld zie ik dit voorbij komen of hoor ik. Laten we vooropstellen dat ik zulke uitspraken zeker begrijp. En het is ook zeker waar dat jullie het zelf kunnen regelen. Alleen de vraag is: hebben jullie daar zin in? Vergeet je niet iets als je het zelf doet en in het geval van een bruiloft met een grote groep gasten dan wel meerdere locaties kan ik je vertellen dat het heel fijn is als een weddingplanner bij het organiseren is betrokken. Maar ook indien er getrouwd wordt op een locatie in het buitenland. Als weddingplanner kan ik me natuurlijk heel goed voorstellen dat het leuk is om het zelf te organiseren. Maar ik kan je garanderen dat het in handen nemen van een weddingplanner vele voordelen kent. Graag licht ik deze verder toe.

  • Planning, draaiboek en uitvoering: het is niet alleen een jurk, de locatie en wat uitnodigingen en de rest spreekt voor zich. Er komt vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Een tijdsplanning, hoe ver van tevoren is het slim al een fotograaf vast te leggen? Waar kan je op letten bij het ontvangen van contracten van leveranciers? Heeft een fotograaf bijvoorbeeld een back-up als die ziek is? Wat mag er gebeuren qua aankleding op locatie? En wanneer mag je eventueel beginnen met decoreren en ook weer afbreken. Bij veel locaties kan dit alleen maar op de dag zelf. Dan heb je weer extra mankracht nodig om dit voor elkaar te boksen. Kortom, alleen al voor een goede planning, een juist draaiboek om tot een goede uitvoering te komen kan het handig zijn een weddingplanner in handen te nemen. Zo had ik laatst een bruidspaar waarbij het onduidelijk was wat er nog ging gebeuren qua tarief voor de locatie. Wordt deze nog opgehoogd vanwege de inflatie en wanneer horen we dat e.d. Echter wie attendeert hier op als je hier geen kaas van gegeten hebt?

  • Netwerk van leveranciers: door de jaren heen verzamel je heel wat leveranciers om je heen. En met leveranciers bedoel ik alles en iedereen die je nodig kan hebben op de grote dag. Denk hierbij aan een videograaf, fotograaf, make-up & haar, catering, stylist, bakkers, BABSen en ga zo maar verder. Doordat er zoveel leveranciers zijn is het wellicht lastig een keuze te maken. Ook hierbij denk ik graag mee wat passend is bij jullie en jullie stijl. Aan de hand hiervan wordt de selectie al een stuk kleiner en de keuze wat beperkter wat alleen maar fijner is. Hier kan je dan ook gebruik van maken als je een weddingplanner in handen neemt. De lijntjes zijn vaak kort ook met veel leveranciers en mede doordat ik zelf altijd het draaiboek een week van te voren naar alle leveranciers mail weet iedereen waar ze aan toe zijn.

  • Beheren van budget: vaak beginnen we met een bepaald budget en kleine beetjes bij beetjes verhogen we het budget weer. Soms is dat ook echt nodig, maar zeker niet altijd. Een weddingplanner kan ook mee kijken naar jullie budget en zorgen dat jullie hier binnen blijven. Wil je het budget laag houden dan kan je ook keuzes maken door op een ander moment van het jaar te trouwen, geen weekenddag e.d. Zo kan je al wat besparen, maar zo zijn er nog veel meer tips die je kunnen helpen binnen jullie budget te blijven.

waarom kiezen voor een weddingplanner?

Tijd besparen: indien je alles zelf regelt kost dit logischerwijs ook tijd. En tijd, klinkt altijd lekker cliché, is geld. Door het uit handen te geven, besparen jullie tijd en kunnen jullie de tijd weer gebruiken voor wellicht het uitzoeken van een leuke huwelijksreis of dat ene to-do dingetje waar jullie zo veel energie van krijgen. En hieraan gekoppeld is vaak ook weer het verminderen van stress. Want als je het zelf doet kan het ook de nodige stress opleveren.  • Ideeën: Pinterest staat werkelijk waar vol met mooie foto’s en inspiratie. En eerlijk, ik denk dat elke weddingplanner dit ook gebruikt voor haar/hun bruidssparen om weer inspiratie krijgen. Maar doordat een weddingplanner ervaring heeft, en vaak ook op meerdere locaties kan dit ook weer zijn voordeel hebben dat de uitvoering ook daadwerkelijk zo wordt als jullie pinterest moodboard. En dat niet alleen, want door de ervaring is het ook weer zo dat er bepaalde ideeën geopperd kunnen worden, of denk daar eens aan of dat kan net even anders.

  • Waardevol op de dag zelf: hoe fijn is het als jullie dag loopt zoals het draaiboek gemaakt is? En hoe fijn is het, als het even niet loopt zoals het draaiboek de weddingplanner dit weer kan oplossen. Er lopen soms dingen anders dan van tevoren gedacht en dat is helemaal prima. Het enige vervelende is als jullie er last van hebben. En dat is nou juist niet de bedoeling. Het is jullie dag, dus volop genieten en achterover leunen qua organisatie. Als de bruidstaart verlaat is, of degene die jouw haar gaat doen, dan kan de weddingplanner vaak snel schakelen en een oplossing bedenken zonder dat jullie dit door hebben. Hoe fijn is dat :).

En laten we ook zeker stellen dat een weddingplanner niet alles uit handen hoeft te nemen, zeker niet. Daarom vind ik het zelf altijd fijn een kennismakingsgesprek in te plannen, zo kunnen de wensen en verwachtingen duidelijk worden besproken. Zo ook wat willen jullie zelf regelen en wat kan ik uit handen nemen. Wat dat betreft is ook gewoon alles mogelijk en bespreekbaar. Organiseer je bruiloft met een glimlach.

Gratis een kennismakingsgesprek inplannen? Dan kan via: https://calendly.com/weddingplannerrosella/adviesgesprek

Download onze planner gratis!

×

Hola!

Klik hieronder om met mij te chatten.

× Hoe kan ik je helpen?