Zien we elkaar gauw?

Zeg het met bloemen

Bloemen, ze zijn onmisbaar op een bruiloft. En je hebt ze in verschillende kleuren, soorten, maten en tegenwoordig ook nog eens in diverse soorten materiaal. Verse bloemen of droogbloemen? En niet te vergeten de betekenis van bloemen want ook dat is iets om over na te denken. Een bepaalde eigenschap van jullie relatie terug laten komen in de bloemen, hoe mooi is dat?

Veel gebruikte bloemen en hun betekenis:
De keuze van de bloemen kunnen op basis van kleur zijn, het seizoen maar ook bepaalde bloemen kiezen met een boodschap is een optie. Hierbij even en kleine opsomming van de meest gebruikte bloemen en hun betekenis.
Rozen: rozen zijn ongetwijfeld de meest populaire bloemen voor bruiloften. Ze symboliseren liefde en romantiek. Rode rozen drukken eenheid uit dan wel onbewuste schoonheid. Witte rozen zeggen weer: ik  ben jou waardig. Rozen zijn de perfecte keuze voor stellen die hun diepe liefde voor elkaar willen benadrukken.
Lelies: lelies staan symbool voor zuiverheid en zoetheid. Ze worden vaak gebruikt in bruidsboeketten en decoraties om de puurheid van de liefde tussen het bruidspaar te symboliseren.
Madeliefjes: madeliefjes staan voor onschuld en bescheidenheid. Ze worden vaak gebruikt in bruidsboeketten en decoraties om de eenvoud en puurheid van de liefde tussen het paar te benadrukken.
Zonnebloemen: zonnebloemen symboliseren geluk, vreugde en aanbidding. Ze zijn perfect voor een zomerbruiloft en kunnen een vrolijke en positieve sfeer creëren.
Lavendel: lavendel staat symbool voor stilte, zuiverheid en geluk. Het heeft ook een kalmerende geur, waardoor het ideaal is voor bruiloften om een ontspannen sfeer te creëren.
Gipskruid: gipskruid wordt vaak gebruikt als vulmateriaal in boeketten en symboliseert zuiverheid, onschuld en puurheid. Wist je trouwens dat gipskruid ook wel baby’s adem wordt genoemd? En ook nog eens familie is van de anjer? 


Decoratie manieren met bloemen:
– Het bruidsboeket, is toch wel de meest gekozen manier om bloemen te gebruiken tijdens de bruiloft. Wil je echt een goede match zijn met je bruidsboeket? Dan zijn niet alleen de kleuren van belang, maar ook de soort jurk die je aan hebt kan doorslaggevend zijn bij het kiezen van het juiste bruidsboeket. Wist je trouwens dat eigenlijk de man het boeket hoort uit te zoeken? Wil je deze traditie in stand houden of denk je: ‘laat dat maar aan mij over’. 
– Kleding & je boeket:
– Baljurk: indien er een baljurk wordt gedragen kan het advies zijn indien je de nadruk op de jurk wilt leggen, een rond boeket te kiezen met een eenvoudigere uitstraling. Een andere optie is een afhangend boeket te kiezen wat overloopt van bloemen.
– A-lijn: wil je een bijpassende match voor deze jurk? Je kan verschillende opties kiezen eigenlijk met deze jurk waardoor je eigenlijk altijd wel een match bent met je jurk en boeket.
– Empire: indien deze jurk wordt gedragen is een hand gebonden boeket met lange stelen mooi passend bij het model van de jurk. Op deze manier accentueer je de jurk en komt de jurk mooi tot uiting.
Het gebruiken van corsages, is ook wat veel gedaan wordt. Wil je geen bruidsboeket, maar toch iets subtiels? Dan kan ook jij gerust kiezen voor een polscorsage. Maar ook voor eventueel je bruidsmeisjes kan je er voor kiezen een polscorsage te doen in plaats van een klein boeketje. En wat ook vaak gedaan wordt is natuurlijk de corsages inzetten voor de daggasten of eventueel kiezen voor alleen je ouders ook een corsage te geven.
Backdrop met bloemen. De backdrops zijn niet meer weg te slaan van bruiloften, de ene backdrop wordt gedrapeerd met een doek en de ander wordt vol gehangen met bloemen.  Het kan echt een mooi effect hebben tijdens de ceremonie.
Tafelaankleding met bloemen is eigenlijk ook iets wat erbij hoort. Kleine vaasjes met bloemen, een groot bloemstuk, een tafelloper van bloemen je kan eigenlijk hiermee alle kanten op. En eigenlijk niet alleen met de tafelaankleding maar ook met de ceremonie, de opmaak van de tafel waar de taart op komt te staan, bij de ingang, bij de kerk enfin, je kan het zo gek niet bedenken maar het kan allemaal. Of wat dacht je van bloemen die wat hoger hangen?
Bloemen op de taart? Ja zeker, is ook dit een optie. Of wat dacht je van eetbare bloemen op je taart?
– En wat ook geregeld wordt gedaan is het strooien van bloemblaadjes na de ceremonie. Lopend uit de kerk, lopend uit de zaal en we strooien met bloemblaadjes. Wat hierbij belangrijk is als jullie dit iets vinden, gebruik ook echte bloemen hiervoor. Helaas zie ik te vaak dat er nog kunststof wordt gebruikt, niet goed word opgeruimd wat niet heel milieuvriendelijk is natuurlijk. 


Genoeg keuzes en genoeg opties, en de zin: zeg het met bloemen is natuurlijk helemaal waar 😊. Advies bij de keuze van de bloemen op jouw bruiloft? Neem contact op!

Download mijn planner gratis!

×

Hola!

Klik hieronder om met mij te chatten.

× Hoe kan ik je helpen?